Wijntoerisme

Leipzig Winery

Leipzig is niet enkel voor wijnliefhebbers een bestemming.  Stop er gerust voor enkele dagen en ervaar de rust van het uitgestrekte Zuid-Afrikaanse platteland.  Op slechts één uurtje rijden van Kaapstad, net buiten Worchester, ligt het gehucht Nuy.  Hier wordt je binnen de muren van het oude wijndomein ondergedompeld in rust en luxe.  Wil je een dagje hiken in de bergen rondom, geen probleem, wandelroutes genoeg.   Bij terugkeer kan je genieten van een deugddoend glas Leipzig met uitzicht op een nooit vervelende Zuid-Afrikaanse landschap.  Het is hotel, B&B of self catering.  Voor iedereen is er een formule op maat.  De kamers zijn voorzien van alle comfort en steeds met verwijzingen naar de wijnbouw ingekleed.
http://www.leipzigcountryhouse.co.za
Swimming pool Leipzig
Leipzig B&B

Waterkloof

Waterkloof restaurant
Sky restaurant Waterkloof
Waterkloof ligt een eindje van Stellenbosch (30 min rijden).      De wijngaarden kijken uit op False Bay en genieten iedere dag van de koele Cape Doctor (Kaapse windstroming die van Antarctica komt).  Deze wijngaarden zijn zonder enige wijnstruikziekte doordat vocht geen kans krijgt om schimmels te ontwikkelen.
Al hun wijnen zijn bio-dynamisch (geen insecticide, pesticide noch kunstmeststoffen).  Puurheid die je smaakt en die ze ook in hun sky-restaurant combineren met verrassende gerechten.  Eens aan je eettafel gezeten weet je niet waar eerst te kijken :  je bord, buiten de zichten over de wijngaarden en False Bay of naar de andere kant van het restaurant waar de wijnmaker achter een glazen wand in de winery aan het werk is !
http://www.waterkloofwines.co.za

Senorio de Barahonda

Op Senorio de Barahonda, gelegen naast de provinciestad Yecla, is er naast de rondleiding met proeverij een restaurant aanwezig met Michelin-potentieel.  Alleen lunch mogelijk , maar dan wel eentje met +6 gangen.
In combinatie met hun wijnen worden pareltjes opgediend die een lust voor smaak en oog zijn.  Het wijndomein en het restaurant bevinden zich in het binnenland van de Costa Blanca, een ritje van 30 min vanuit Alicante.  Reserveren is een must tijdens hoogseizoen.
http://www.barahonda.com
Barahonda

Rust en Vrede

Restaurant Rust en Vrede
Keuken Rust en Vrede
Rust en Vrede is een gevestigde waarde wat productie van rode wijnen betreft.  Topklasse die in hun prachtige degustatieruimte kan ervaren worden.  Het bezoek aan de rijpingskelders is altijd een indrukwekkende ervaring.
Niet alleen wereldtop in rode wijn, ook is er culinair een wereldrestaurant aanwezig dat maanden op voorhand dient gereserveerd te worden.  Kies voor aangepaste wijnen, de sommelier weet iedere keer de perfecte match tussen wijn en gerecht te vinden.  Een open keuken, een volledige crew van 6 sous chefs en als hoofdchef Fabio Daniel.  De traditionele Franse keuken van Rust en Vrede krijgt er dankzij Fabio een Braziliaanse en Italiaanse twist mee.  Te ontdekken…
https://rustenvrede.com/homepage/

Warwick Winery

De Warwick winery is meer dan een bezoek waard.   Naast jeepsafari doorheen de wijngaarden (The Big 5 safari, geen dieren maar wel hun 5 druivenrassen die je zal tegenkomen) en lounge proefruimte midden de wijnstruiken, kan je hier ook op het gras (“on the lawn”) gaan liggen en genieten van een 5-sterren picknickmand.  De obers brengen je gekoelde emmers met witte wijn en vertellen je graag het verhaal van prinses Kunigunde en de “wedding cup”.  Animatie en zon gratis bijgeleverd.
Slechts 10 minuten rijden van Stellenbosch richting Paarl.  Ook hier is reservatie een must.  Veel Capetonians zakken af in de weekends om van het prachtige uitzicht over de wijnheuvels te genieten.
http://www.warwickwine.com
Warwick safari
Warwick Picknick

Bodega Senorio de Sarria

Bodega Senorio de Sarria
Kelder Senorio de Sarria
Het domein Bodegas Senorio de Sarria ligt middenin een uitgestrekt natuurgebied van 1000 hectaren.
Na een autorit van 15 minuten arriveer je aan de bureaus (incl. kapel) en de wijnmakerij.  Authentieke gebouwen met een lange historie.  Bezoeken met proeverijen zijn steeds op voorhand aan te vragen (wij doen dit graag voor onze klanten, extraatjes mogelijk :)).  Puenta la Reina, het nabijgelegen dorp is een druk kruispunt van de bedevaarders op weg naar Compostella en daarom zeker een bezoek waard.
Wat verderop ligt Pamplona, gekend van de stierenrennen. Het is ook een historisch openluchtmuseum aan de voeten van de Pyreneeën.  Hier kan je enkele dagen rondwandelen en je verliezen in de geschiedenis van Castillia Y Leon.
https://bodegadesarria.com

Quoin Rock

Een nieuwkomer in ons gamma is Quoin Rock Wine Estate.  Zij voorzien het ultieme plaatje voor de wijnliefhebber.
Hier kan je in de luxueuze manor house logeren en dineren in hun futuristische restaurant Gate.  Kwaliteit staat hoog in het vaandel voor de wijnen, maar ook zeer veel aandacht gaat naar alle andere componenten.  Geen enkel detail wordt uit het oog verloren : kraaknette glazen en een zeer uitgebreide uitleg bij ieder glas dat je proeft.
De wijnliefhebber staat centraal. Vanuit de proefruimte genieten van een glas met zicht op de Simonsberg.  Momenten die je altijd zal koesteren, bij voorbaat met geliefden en vrienden.
http://www.quoinrock.co.za
Quoin Rock main entrance
Quoin Rock entrance inside