Wijntoerisme

Rust en Vrede

Restaurant Rust en Vrede
Keuken Rust en Vrede
Rust en Vrede is een gevestigde waarde wat productie van rode wijnen betreft.  Topklasse die in hun prachtige degustatieruimte kan ervaren worden.  Het bezoek aan de rijpingskelders is altijd een indrukwekkende ervaring.
Niet alleen wereldtop in rode wijn, ook is er culinair een wereldrestaurant aanwezig dat maanden op voorhand dient gereserveerd te worden.  Kies voor aangepaste wijnen, de sommelier weet iedere keer de perfecte match tussen wijn en gerecht te vinden.  Een open keuken, een volledige crew van 6 sous chefs en als hoofdchef Fabio Daniel.  De traditionele Franse keuken van Rust en Vrede krijgt er dankzij Fabio een Braziliaanse en Italiaanse twist mee.  Te ontdekken…
https://rustenvrede.com/homepage/

Warwick Winery

De Warwick winery is meer dan een bezoek waard.   Naast jeepsafari doorheen de wijngaarden (The Big 5 safari, geen dieren maar wel hun 5 druivenrassen die je zal tegenkomen) en lounge proefruimte midden de wijnstruiken, kan je hier ook op het gras (“on the lawn”) gaan liggen en genieten van een 5-sterren picknickmand.  De obers brengen je gekoelde emmers met witte wijn en vertellen je graag het verhaal van prinses Kunigunde en de “wedding cup”.  Animatie en zon gratis bijgeleverd.
Slechts 10 minuten rijden van Stellenbosch richting Paarl.  Ook hier is reservatie een must.  Veel Capetonians zakken af in de weekends om van het prachtige uitzicht over de wijnheuvels te genieten.
http://www.warwickwine.com
Warwick safari
Warwick Picknick

Waterkloof

Waterkloof restaurant
Sky restaurant Waterkloof
Waterkloof ligt een eindje van Stellenbosch (30 min rijden).      De wijngaarden kijken uit op False Bay en genieten iedere dag van de koele Cape Doctor (Kaapse windstroming die van Antarctica komt).  Deze wijngaarden zijn zonder enige wijnstruikziekte doordat vocht geen kans krijgt om schimmels te ontwikkelen.
Al hun wijnen zijn bio-dynamisch (geen insecticide, pesticide noch kunstmeststoffen).  Puurheid die je smaakt en die ze ook in hun sky-restaurant combineren met verrassende gerechten.  Eens aan je eettafel gezeten weet je niet waar eerst te kijken :  je bord, buiten de zichten over de wijngaarden en False Bay of naar de andere kant van het restaurant waar de wijnmaker achter een glazen wand in de winery aan het werk is !
http://www.waterkloofwines.co.za

Bodega Senorio de Sarria

Het domein Bodegas Senorio de Sarria ligt middenin een uitgestrekt natuurgebied van 1000 hectaren.
Na een autorit van 15 minuten arriveer je aan de bureaus (incl. kapel) en de wijnmakerij.  Authentieke gebouwen met een lange historie.  Bezoeken met proeverijen zijn steeds op voorhand aan te vragen (wij doen dit graag voor onze klanten, extraatjes mogelijk :)).  Puenta la Reina, het nabijgelegen dorp is een druk kruispunt van de bedevaarders op weg naar Compostella en daarom zeker een bezoek waard.
Wat verderop ligt Pamplona, gekend van de stierenrennen. Het is ook een historisch openluchtmuseum aan de voeten van de Pyreneeën.  Hier kan je enkele dagen rondwandelen en je verliezen in de geschiedenis van Castillia Y Leon.
https://bodegadesarria.com
Bodega Senorio de Sarria
Kelder Senorio de Sarria